NULL STRESS MED ASTRID S

Konsept for sosiale medier

Null Stress Med Astrid S er et konsept for sosiale medier som er utviklet gjennom et samarbeid mellom studenter fra Art Direction og Digital Markedsføring ved Westerdals Oslo ACT. Oppdragsgiver var Universal Norge og Astrid S. Oppgaven gikk ut på å øke Astrid S’ fanbase ved hjelp av sosiale medier, og skulle løses ved hjelp av NABC-metoden som ofte brukes for å utvikle TV-konsepter.

Målgruppe

For å få radiodekning hos de største radiostasjonene rundt om i verden, for eksempel i Tyskland, Storbritannia og USA, og dermed nå ut til en større fanbase, er det én av to ting man må gjøre: enten tilpasse sounden etter radiostasjonenes ønsker eller oppnå så mange streams i andre kanaler at de blir tvunget til å spille musikken. Derfor er det et viktig mål for Astrid S å øke antall streams, både nasjonalt og internasjonalt.

Selv om det er flere gutter enn jenter som har Spotify Premium, er det et betydelig overtall av jenter som hører på Astrid S. Likevel er det omtrent like stor andel gutter og jenter som følger henne i sosiale medier. Grovt regna: ved å påvirke alle disse guttene som ikke hører på musikken til Astrid S til å høre på henne, vil lyttertallene nesten fordobles!

Derfor er målgruppen vi valgte å sikte oss inn på unge menn som bruker Spotify daglig, liker dj-musikk og ikke sier nei til et skikkelig guttevors før en tur på byen. Med andre ord: en litt stereotypisk BI-gutt. Dette er en målgruppe som har behov for å føle aksept, fordi de hele tiden føler at de må prestere for å bli lagt merke til.

Med bakgrunn i dette ble vår misjon å hjelpe målgruppen til å bli mer trygg på seg selv.

KONSEPT

Konseptet “Null stress med Astrid S” går ut på å gjøre ukomfortable situasjoner litt hyggeligere.

Et eksempel på dette kan være å gjøre det mindre kleint å kjøre heis. Vi plasserer Astrid S i heisen på BI en helt vanlig skoledag! De som velger å ta heisen får et overraskende møte med Astrid S. Når man først har bestemt seg for å ta heis, snur man jo ikke bare på flisa, og da har Astrid S en gylden mulighet til å møte målgruppen.

Inni heisen blir man kjent med Astrid S, som den

KONSEPT

sjarmerende, jordnære og kule jenta hun er!
Hun inviterer på cheeseburger fra Mc’ærn og kakao, og gjør det hun allerede er så veldig god på: å møte fansen. Heisturen avsluttes med å invitere de hun møter med på en konsert hun skal holde senere.

Heisopplevelsen vil ha en kurerende effekt mot klein-i-heis-syndromet. Og etter turen valser BI-gutten avgåde til forelesning med nyvunnen selvtillitt og forteller alle kompisene sine at han har hengt med Astrid S i heisen.

KONSERTEN

Konserten hun inviterte til i heisen avholdes i stampuben til BI-gutta. Det blir en intimkonsert satt i deres interesserammer.

Astrid S møter dem der de henger og snakker om de tingene som opptar deres hverdag, både før og mellom sangene hun spiller. På den måten retter hun sangene mot dem, og viser samtidig at hun anerkjenner dem og synes de er kule.

For eksempel kan hun snakke om sangene med en ironisk distanse og late som at de handler om hvor sjukt frustrerende aksjemarkedet er, eller hvor innmari kult det er når man virkelig nailer markedsanalyseoppgaven og den fineste dama i klassa ber om hjelp.

Slik gir hun dem muligheten til å knytte egne assosiasjoner og minner til musikken hennes, i tillegg til at de blir bedre kjent med henne.

Inspirasjonsfilm for konseptet Null Stress Med Astrid S:

Konseptet er utviklet i samarbeid med Mina Lande, Emma Øberg, Synne Sofie Hesjedal og Stina Herleiksplass. Mitt bidrag i dette prosjektet har vært idé- og konseptutvikling, samt sosiale medier-strategi.